Welkom bij

Strandtent 14

Reserveren
Strandtent 14

Duurzaam

Green Key Goud

Het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven

De sleutel naar een duurzamere wereld
De pijlers van Green Key

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland en daar zijn zij trots op. Bijna 700 Nederlandse bedrijven hebben dit keurmerk inmiddels verkregen - van hotels en restaurants tot dierentuinen en bungalowparken. Nog steeds komen er nieuwe locaties bij.

Zie je de groene sleutel? Dan vindt het bedrijf duurzaamheid belangrijk en passen ze dat overal toe in het bedrijf. Denk aan zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijk schoonmaken, recyclen en doordachte keuzes rondom biologische voeding en producten met een keurmerk. Meer info: www.greenkey.nl/watisgreenkey

» Bekijk hier onder MVO verklaring (pdf)


Plastic Vrij Terras

Single-use plastics zijn lichtgewicht en waaien gemakkelijk weg. Toch wordt er op terrassen (vaak onbewust) nog veel gebruik van gemaakt. Het is ook niet gek dat er op stranden, in zee en in grachten nog veel deze plastic items (als rietjes, honingstaafjes, melkcupjes, thee- en koekjesverpakkingen) worden gevonden. Terwijl er voldoende alternatieven zijn! Daarom maken steeds meer paviljoens en andere horeca hun terras (single-use) plastic vrij.

ONTSTAAN PLASTIC VRIJ TERRAS BEWEGING

De Plastic Vrij Terras beweging is ontstaan in de Duurzaamheidskring Strandpaviiljoens in Den Haag, waar veertien paviljoens samen de keuze maakten alle single-use plastic van hun terras te weren. Zij maakten samen een lijst met single-use items die het meest voorkomen op terrassen en inventariseerden samen de beste alternatieven per item. Samen tekenden de paviljoens de verklaring waarmee zij hun deelname kenbaar maakten en hingen deze op in hun paviljoen.

Meer informatie: https://plasticvrijterras.com/de-uitdaging-2/

Wij zijn in 2020 begonnen met het reduceren van het single-use plastic op ons terras. Om onze duurzaamheidsdoelen te bereiken zijn wij ook afhankelijk van onze leveranciers en de mogelijkheden die zij bieden.
In 2021 is ons doel om aan alle voorwaarden te voldoen om ons te kwalificeren voor deze campagne.
 


Made Blue

Water is de basis

Toegang tot drinkwater is de basis onder een gezond en productief bestaan! Voor ons is water vanzelfsprekend, maar voor 1 op de 10 mensen is het een dagtaak om aan veilig water te komen.
Met name vrouwen en kinderen zijn veel tijd kwijt aan het verzamelen van water dat vaak nog vervuild is ook. Zij kunnen dan niet aan het werk of naar school.
Naar schatting sterven jaarlijks 485.000 mensen als gevolg van vervuild drinkwater en slechte sanitatie. Dat zijn ruim 1.300 mensen per dag

Vanaf 2021 hebben wij ons aangesloten bij de stichting Made Blue. Wij zijn gestopt met het importeren van bron water uit het buitenland en zijn overgestapt op het tappen van ons eigen Haagse Duin water. Wij bieden dit dan aan aan onze gasten. Nadat wij het hebben gezuiverd en gekoeld bottelen wij het zelf. Voor elke liter water die wij verkopen, realiseert stichting Made Blue 1000 liter water in landen waar er een groot tekort is aan gezuiverd drinkwater.

Meer info hierover kan je teruglezen op de site van Stichting Made Blue:
https://madeblue.org/home/waterprojecten/

 


De Tiralo 2

Wij zijn toegankelijk voor iedereen

Het Haagse strand bij Strandtent 14 wordt steeds toegankelijker! Mensen met een beperking kunnen dankzij diverse mooie voorzieningen ook onbezorgd genieten van een dagje zon, zee en strand.

Bij Strandtent 14 staat een openbare, toegankelijke toiletunit OP het strand. Naast invalidentoiletten zijn hier nog een douche en oplaadpunten voor hulpmiddelen te vinden. Via een betonnen pad kom je op een uitkijkplateau naar zee. Verder zijn er op Kijkduin verlichting op trappen en bij toegangen en een begaanbaar looppad naast het klinkerpad.

Ook beschikt Strandtent14 over twee duwstrandrolstoelen voor uitleen aan bezoekers. Voor mensen met een beperking die op een mooie zomerdag lekker willen liggen en ook in zee willen, is er nu een nieuwe Tiralo 2 beschikbaar.
De Tiralo 2 bezorgt mensen met een functionele beperking een unieke strandervaring. Liggen op een heerlijke stretcher, handen in het zand... En natuurlijk zo nu en dan de zee in om te zwemmen! Alles wat een zomers strandbezoek zo fijn maakt, wordt mogelijk met deze unieke strand- en waterrolstoel.

De Tiralo 2 is een top kwaliteitsproduct en wordt gefabriceerd op een sociale werkplaats in Frankrijk en biedt werk aan tientallen mensen met een arbeidsbeperking. Het concept won meerdere prijzen en is zeer succesvol in Frankrijk en Spanje!

Specificaties:

  • Aluminium frame
  • Unieke trekstang: lichter transport dan duwrolstoelen
  • Drie ballonbanden voor optimaal rijgedrag in zand
  • Opklapbare kunststof drijver rondom de zitting voor optimale balans in het water
  • Lagervrij: geen problemen met zand of zout
  • Hypoallergene UV-bestendige bekleding
  • belasting 130 kg.

Reserveren kan via de strandtent: 070 - 368 31 65

 


Grondstofjutters

Als iedereen een beetje afval meeneemt op zijn of haar wandeling, is het kustgebied zo leeg! En dat is fijn voor ons, omdat een schoon strand veel aangenamer is om op te zijn. Maar het is ook van groot belang voor zee en kust ecologie. Zo kunnen dieren verstrikt raken en beland plastic in de zee waar met moeilijk uit te halen is.

Wij doen mee aan de Grondstofjutters aanpak omdat we belangrijk vinden het strand schoon te houden. Bij ons kun je een juttas lenen. Een grote voor volwassenen en een kleine voor kinderen. Die kun je gemakkelijk omhangen tijdens je wandeling en onderweg afval meenemen. Bij inlevering van een (volle) juttas krijg je bij ons een ijsje. Zo houden we het strand samen schoon! 

Meer informatie: www.grondstofjutters.nl