Welkom bij

Strandtent 14

Reserveren

WIJ ZIJN OPEN VOOR TAKE-AWAY!

Strandtent 14

Duurzaam

Green Key

Het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven

De sleutel naar een duurzamere wereld
De pijlers van Green Key

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland en daar zijn zij trots op. Bijna 700 Nederlandse bedrijven hebben dit keurmerk inmiddels verkregen - van hotels en restaurants tot dierentuinen en bungalowparken. Nog steeds komen er nieuwe locaties bij.

Zie je de groene sleutel? Dan vindt het bedrijf duurzaamheid belangrijk en passen ze dat overal toe in het bedrijf. Denk aan zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijk schoonmaken, recyclen en doordachte keuzes rondom biologische voeding en producten met een keurmerk.

Vanaf 2020 hebben wij stappen genomen om ons te certificeren voor Green Key Gold. In 2021 verwachten wij de certificering te behalen.
Meer informatie: www.greenkey.nl/watisgreenkey

» Bekijk hier onder MVO verklaring (pdf)

 


Plastic Vrij Terras

Single-use plastics zijn lichtgewicht en waaien gemakkelijk weg. Toch wordt er op terrassen (vaak onbewust) nog veel gebruik van gemaakt. Het is ook niet gek dat er op stranden, in zee en in grachten nog veel deze plastic items (als rietjes, honingstaafjes, melkcupjes, thee- en koekjesverpakkingen) worden gevonden. Terwijl er voldoende alternatieven zijn! Daarom maken steeds meer paviljoens en andere horeca hun terras (single-use) plastic vrij.

ONTSTAAN PLASTIC VRIJ TERRAS BEWEGING

De Plastic Vrij Terras beweging is ontstaan in de Duurzaamheidskring Strandpaviiljoens in Den Haag, waar veertien paviljoens samen de keuze maakten alle single-use plastic van hun terras te weren. Zij maakten samen een lijst met single-use items die het meest voorkomen op terrassen en inventariseerden samen de beste alternatieven per item. Samen tekenden de paviljoens de verklaring waarmee zij hun deelname kenbaar maakten en hingen deze op in hun paviljoen.

Meer informatie: https://plasticvrijterras.com/de-uitdaging-2/

Wij zijn in 2020 begonnen met het reduceren van het single-use plastic op ons terras. Om onze duurzaamheidsdoelen te bereiken zijn wij ook afhankelijk van onze leveranciers en de mogelijkheden die zij bieden.
In 2021 is ons doel om aan alle voorwaarden te voldoen om ons te kwalificeren voor deze campagne.
 


Made Blue

Water is de basis

Toegang tot drinkwater is de basis onder een gezond en productief bestaan! Voor ons is water vanzelfsprekend, maar voor 1 op de 10 mensen is het een dagtaak om aan veilig water te komen.
Met name vrouwen en kinderen zijn veel tijd kwijt aan het verzamelen van water dat vaak nog vervuild is ook. Zij kunnen dan niet aan het werk of naar school.
Naar schatting sterven jaarlijks 485.000 mensen als gevolg van vervuild drinkwater en slechte sanitatie. Dat zijn ruim 1.300 mensen per dag

Vanaf 2021 hebben wij ons aangesloten bij de stichting Made Blue. Wij zijn gestopt met het importeren van bron water uit het buitenland en zijn overgestapt op het tappen van ons eigen Haagse Duin water. Wij bieden dit dan aan aan onze gasten. Nadat wij het hebben gezuiverd en gekoeld bottelen wij het zelf. Voor elke liter water die wij verkopen, realiseert stichting Made Blue 1000 liter water in landen waar er een groot tekort is aan gezuiverd drinkwater.

Meer info hierover kan je teruglezen op de site van Stichting Made Blue:
https://madeblue.org/home/waterprojecten/